március 25, 2020 vegtamas 0Comment

Egy androidos applikáción keresztül jutalmazzuk az első magyar kriptovaluta csapatánál azokat, akik otthon maradással segítik gátolni a koronavírus terjedését.

Nem, nem egy nigériai herceg kamu pénzosztásáról van szó, hanem egy itthoni fejlesztésről.

Az első magyar kriptovaluta, a MicroCoin csapatánál döntöttünk úgy, hogy szeretnénk motiválni az embereket az otthon maradásra. Vagyis hát Németh Péter (Pethical) főfejlesztő döntött így (és fejlesztette le), csak csapattagként a királyi többest használom. A fejlesztés egy olyan, egyelőre csak Android rendszeren elérhető mobil app, ami a telefon GPS koordinátái alapján ellenőrzi, hogy milyen távol kerültünk a legutóbbi pozíciónktól. Ha ez 100 méteren belül van, akkor egy gombnyomással igényelhetjük a jutalmunkat, amit a rendszer automatikusan, másodpercek alatt átutal nekünk.

Az applikáció az első megnyitása során egy, a MicroCoin rendszerén belül használható számlaszámot is utal a telefonunkra, erre kapjuk meg később a jutalmainkat, amit fél óránként igényelhetünk, ha nem mentünk messzire.

Lehetőségünk van az összegyűjtött virtuális érméket a honlapról letölthető walletbe mozgatni, vagy egy másik számlára utalni, ha már rendelkeztünk ilyennel.

A fejlesztés során a biztonság és az adatvédelem fontos szempontok voltak, így a GPS koordinátáink természetesen soha nem hagyják el a telefont. A számla és a jutalmak pedig egy, a telefonunk által véletlenszerűen generált számsorra érkeznek. A használata telefonszámot, email címet vagy egyéb adatot nem igényel, mivel minden tranzakció közvetlenül a blockchainen kerül végrehajtásra, így azok meghamisíthatatlanok és visszavonhatatlanok.

A MicroCoin 2017 végén indult, nonprofit modellben működő blockchain projekt, melynek célja, hogy a kriptovaluták által kínált megoldások közelebb kerüljenek a valós-életbeli alkalmazásokhoz.
A csapathoz 2018-ban csatlakoztam, egészen jó kis online közösség alakult ki, ahova benézhettek ti is Discordon.

Természetesen nem az applikáció által osztott jutalom fog minket átsegíteni ezen az időszakon, de egy extra motiváció lehet az otthon maradásra.

Az app letölthető ITT vagy itt:

Ha tetszett a cikk, like-olj Facebookon!