Site Overlay

Miért ghostolnak Tinderen?! Miért marad abba a beszélgetés? Miért nem válaszolnak? Miért csak az egojukat növelik a lányok?

Bevezetés

Úgy 1-2 éve jött az ötlet, hogy csinálnom kellene egy Facebook csoportot, ahol az emberek tudnak egymásnak segíteni online társkereséssel, randizással kapcsolatban, hogy hogyan is lehet ezt jól, vagy legalábbis jobban csinálni.

Mivel elég introvertált személynek tartom magam, ezért korábban a randizásaim általában online társkeresőkről indultak (illetve ugye a villamosmérnök kollégiumban sem túl sok lány volt, mindösszesen 1024. Kettő a tizediken. Bocsánat.). Ezen felbuzdulva úgy éreztem, hogy összeszedtem már annyi tapasztalatot, ami másoknak hasznos lehet, így ebben a csoportban szoktam kifejteni ilyen jellegű gondolataimat. Viszont egy-egy kommentem néha olyan hosszúra sikerül, hogy egy cikket is kitesz.

Szeretettel várunk mindenkit!

Így történt ez akkor is, mikor sokadjára előjött egy poszt a címben említett témával. Íme.


Nézzük ezt az egészet egy kicsit fentebbről.

Az ember nem ennyire bináris, hogy “igen, most kapcsolatot akarok”, “nem, most nem akarok semmit”. Az ember, főleg a húszas években csak úgy létezik, szórakozik, él, kíváncsi, felfedez, kipróbál. Attól, hogy felregisztrál tinderre, ő nem köteleződik el semmi mellett. Swipeolgat, beszélget, ha úgy alakul randizgat, ha úgy alakul több lesz belőle.

De a legtöbb esetben nem lesz belőle semmi és ez így van jól, ez a természetes. Attól, hogy matcheltetek tinderen, ő még nem tartozik neked semmivel, mint ahogy te sem neki. A legtöbb esetben pár üzenet után nem izgalmas, nincs meg az az összhang, akkor ez van, menni kell tovább.

Az az egészséges, ha az ember nincs ennyire rákattanva arra, hogy találjon valakit és nem veszi magára, ha ez nem jön össze néhány próbálkozásból. Az az egészséges, ha csak úgy ismerkedsz, próbálkozol, és ha úgy érzed, hogy ez jó és kell belőle több, akkor tovább viszed. De az nem egészséges, hogy matcheltünk, akkor rá kell írni, akkor válaszolni kell, akkor el kell menni randizni, akkor… érted. Nem kell. Jobb lenne, ha mindig mindenki minden esetben zárná a beszélgetést, hogy bocs nem? Persze, nyilván.
De érdemes feldolgozni, hogy a világ nem így működik.

Lehet, hogy bejössz neki, csak épp valami elbaszta a napját és nincs kedve írogatni. Lehet, hogy beleunt a beszélgetésbe. Lehet a suliban/munkahelyen hozzászólt a srác, aki régóta tetszik neki. Bármi lehet, és ezt meg kell tanulni SOKKAL lazábban kezelni. És ez egyébként vonzó is lesz, mert nem leszel ráfeszülve a témára, csak építed a saját életed, csinálod a saját dolgaidat, és ha úgy alakul, akkor ebbe beengedsz valaki mást is.

Ez egy random stock fotó az “online dating” keresésre. De hát mindannyian tudjuk, hogy nem így Tinderezik az ember.
Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Az embereknek van élete a tinderen kívül is. Van közösség, ahová/akivel mászkálnak, főleg ha még suliba járnak, és ha valaki vonzóbb, akkor ott rengeteg figyelmet kap. Fent van tinderen, mert why not, hátha összesodorja az élet valakivel. De nem azért van ott, mert kitalálta, hogy most akkor kell valaki és ezen aktívan dolgozik.

Ha mindezt kivetíted a személyes ismerkedésre, ez mindig is így volt. Képzelj el egy egyetemi programot. Lemennek a lányok, mert miért ne, szocializálódnak, meg hátha lesz valami szép fiú. Legtöbben nem azért mennek le, hogy na most akkor én ezt szeretném ma este és ez a célom. Csak simán jól érezni magukat, és ha esetleg alakul valami, mert kialakul valakivel valami extrább, az plusz az estére. Simán lehet, hogy nincsenek olyan hangulatban, de beszélnek 2 mondatot valakivel, aztán nem lesz semmi, nem feltétlenül azért, mert nem jönnek be egymásnak, csak nem olyan a hangulat. Aztán majd legközelebb megint összefutnak és akkor talán lesz valami.

Aki mindezt úgy értékeli, hogy elvesz az életéből időt, akkor ne tinderezzen, hanem dolgozzon magán és próbálja a saját életét prioritásba rakni. Ha valakinek az önértékelését sérti egy ilyen, akkor szintén. Aki ezért szidja a lányokat, hogy csak hízlalják az egojukat, azok a legkevésbé sem értik, hogy működik a randizás, a flörtölés, az ismerkedés.

Mindemellett persze mindig lehet találni fejlődési potenciált a kommunikációs megoldásokban is, amivel épp a másikat próbálod levenni a lábáról. De ez egy másik cikk témája lesz.

Ahogy az egyik kedvenc emberkém, Gary Vee mondja: “Nobody owes you shit!”. És ez így van, amíg össze nem jöttök és egy párt nem alkottok.

Ha nem értesz egyet, vitáznál erről, vagy épp ellenkezőleg, nagyon is egyetértesz, akkor hagyj egy kommentet lent!

Ha tetszett a cikk, akkor kövess Facebook-on is!

Featured image: Felix Büsselmann fotója a Pexels oldaláról

Leave a Reply